Čučoriedky sú plne antioxidantov

Čučoriedky

Čučoriedky majú viac antioxidantov, ktoré môžu pomôcť zabrániť celému radu chorôb, proti 40 ďalším bežným druhom ovocia a zeleniny, ktoré boli spolu s nimi testované. Antioxidačné rastlinné pigmenty, ktoré tvoria čučoriedky, ide o taký ochranný kryt proti srdcovým ochoreniam, rakovine a slepote súvisiacej s vekom a stratou pamäti. Sú tiež medzi prvými, pokiaľ ide o…

Pokračovať na celý článok →

30 zdravých ingrediencií do šalátov, ktoré môžete kombinovať

30 zdravých ingrediencií do šalátov, ktoré môžete kombinovať

Šaláty, niekto ich miluje, iný nenávidí. Ak ich milujete, týchto 30 ingrediencií musíte poznať! Šaláty sa dajú pripraviť jednoducho a pomerne lacno, okrem toho prinášajú množstvo zdravotných výhod a mnohé z nich chutia naozaj skvelo. Predstavujeme vám 30 zdravých ingrediencií, ktoré môžete využiť k príprave šalátov aj vy doma, stačí ich len kombinovať podľa svojej chuti. 1. Cesnak…

Pokračovať na celý článok →

Jednička proti infarktu, hypertenzii, mŕtvci a cholesterolu

Jednička proti infarktu, hypertenzii, mŕtvci a cholesterolu

Zoznámte sa s ďatľami. Obsahujú mnoho zdravých látok a svojimi vlastnosťami sú schopné bojovať proti mnohým zdravotným problémom ako sú mŕtvica, infarkt, zvýšená hladina cholesterolu či vysoký krvný tlak. Ďatle. Prečo by sme ich mali zaradiť do svojho jedálnička? Ďatle obsahujú veľké množstvo železa čo je užitočné najmä pre ľudí, ktorí trpia anémiou, vhodné sú aj…

Pokračovať na celý článok →

Jablká znižujú riziko srdcových ochorení

Jablká

Jablká boli spojené s nižším rizikom úmrtia z oboch srdcových ochorení a kardiovaskulárnych ochorení u Iowa Health Study u žien. Okrem iného sú významným zdrojom vitamínu C a antioxidantov. Výskum sledoval viac ako 34 000 žien a to až takmer 20 rokov. Fínski vedci študujúci diétne údaje získané počas 28 rokov od 9 208 mužov…

Pokračovať na celý článok →

Pitím čaju znížite o 46% riziko vzniku zúženej tepny

Čaj

Čaj je jedným z najúčinnejších zdrojov antioxidantov v prírode. Je dokonca silnejším zdrojom ako akékoľvek ovocie alebo zelenina. Antioxidanty z čaju ponúkajú ochranu pred srdcovými chorobami, mŕtvice a rakoviny. Zdá sa, že chráni proti srdcovým ochoreniam tým, že spomaľuje odbúravanie “zlého” LDL cholesterolu, prevenciu vzniku krvných zrazenín a zlepšuje funkciu krvných ciev. Ľudia, ktorí pijú…

Pokračovať na celý článok →

Ovsené vločky ako zdravé raňajky

Ovsené vločky

Ľudia, ktorí jedia dostatok ovsených vločiek majú tendenciu byť štíhlejší a majú nižšie riziko srdcových ochorení. To je pravdepodobne preto, že ovsené vločky obsahujú antioxidanty, fytoestrogény a fytosteroly, ktoré chránia pred ischemickými chorobami srdca. Vláknina v ovsených vločkách má rovnako aj ďalšie svoje výhody. Rôzne štúdie dokazujú, že strava s vysokým obsahom vlákniny vplýva pozitívne…

Pokračovať na celý článok →