Čo na raňajky? 4 tipy na zdravé raňajky

Čo na raňajky? 4 tipy na zdravé raňajky

Pri ZDRAVOM chudnutí sú výživné a zdravé raňajky veľmi dôležité. Často keď nemáme inšpiráciu a prázdnu chladničku, máme tendenciu zvoliť rýchlejší variant, ktorý nebýva veľmi zdravý. Plánovanie stravy vám pri chudnutí dokáže veľmi pomôcť. Ak nemáte inšpiráciu na raňajky, pozrite si naše inšpirácie. Ovsené vločky Či už vo forme kaše, s mliekom alebo vodou, vždy sú skvelé na…

Pokračovať na celý článok →

Smoothie, milkshake, drink či kokteil – aký je medzi nimi rozdiel?

Smoothie, milkshake, drink či kokteil - aký je medzi nimi rozdiel?

Smoothie je hustý, zdravý, chutný a hlavne plný vitamínov a živín. Jedná sa o zmiešaný občas osladený nápoj z čerstvého ovocia a zeleniny. Niekedy obsahuje aj čokoládu, arašidové maslo, drvený ľad, mrazené ovocie, vločky, med alebo rôzne druhy sirupov. Ich súčasťou môže byť mlieko, jogurt alebo zmrzlina.   Ako na pravý smoothie Pri výrobe smoothie najskôr putuje…

Pokračovať na celý článok →

30 zdravých ingrediencií do šalátov, ktoré môžete kombinovať

30 zdravých ingrediencií do šalátov, ktoré môžete kombinovať

Šaláty, niekto ich miluje, iný nenávidí. Ak ich milujete, týchto 30 ingrediencií musíte poznať! Šaláty sa dajú pripraviť jednoducho a pomerne lacno, okrem toho prinášajú množstvo zdravotných výhod a mnohé z nich chutia naozaj skvelo. Predstavujeme vám 30 zdravých ingrediencií, ktoré môžete využiť k príprave šalátov aj vy doma, stačí ich len kombinovať podľa svojej chuti. 1. Cesnak…

Pokračovať na celý článok →

10 rýchlych tipov, ak sa snažíte schudnúť

10 rýchlych tipov, ak sa snažíte schudnúť

Pri redukcií hmotnosti je vždy najdôležitejšia strava, to je bez debaty. Nemusíte hneď zostavovať jedálniček a držať sa ho, ani výrazne obmedziť čo jete. Ďalším dôležitým je pohyb. Vo výsledku musíte mať denný príjem nižší, ako výdaj. Preto sme si pre vás pripravili týchto 10 rýchlych tipov, ak sa snažíte schudnúť, ktoré môžete hneď zaradiť…

Pokračovať na celý článok →

Jablká znižujú riziko srdcových ochorení

Jablká

Jablká boli spojené s nižším rizikom úmrtia z oboch srdcových ochorení a kardiovaskulárnych ochorení u Iowa Health Study u žien. Okrem iného sú významným zdrojom vitamínu C a antioxidantov. Výskum sledoval viac ako 34 000 žien a to až takmer 20 rokov. Fínski vedci študujúci diétne údaje získané počas 28 rokov od 9 208 mužov…

Pokračovať na celý článok →