Tipy do kuchyne pre prípravu zdravých jedál

V dnešnej dobe, kedy je neudržateľným trendom práve zdravý životný štýl, vegetariánstvo, vegánstvo, príprava jedla doma z biopotravín, sa už len málokto zamýšľa nad tým, že to nie je len o samotnej príprave, pestovaní, chove a konzumácii. V neposlednom rade je to aj o tom v čom a čím jedlo pripravujeme. Nehľadiac na to, že mnohokrát zabúdame na šetrenie energie práve počas varenia. Existuje pri tom mnoho spôsobov ako rýchlo, zdravo a hlavne šetrne navariť pre celú rodinu.

kuchynsky-riad

Zdravé varenie totiž spočíva aj vo vhodnom výbere hrncov a celkového riadu aký pri príprave a servírovaní jedla použijete. Kuchynský riad býva zanedbávaným avšak veľmi podstatným prvkom v kuchyni. Nie je preto na škodu zainvestovať do kvalitných kuchynských potrieb. Zaručene sa vám táto investícia časom vráti. Nielenže si nebudete musieť kupovať stále nové a nové veci, máme pre vás tipy ako ušetrite energiu, životné prostredie a samozrejme aj svoje peniaze.

Na kvalitu a značkový výrobok si dajte záležať najmä pri kúpe tlakového hrnca, ktorého čaro pri príprave jedla si v dnešnej dobe obľubuje opäť čoraz viac ľudí. Tlakové hrnce do vašej kuchyne určite patria nielen v prípade, že ste ho zdedili po babičke. Prináša so sebou množstvo výhod ako je napríklad úspora energií, času, výraznejšiu chuť jedla, ale hlavne pomáha uchovávať v potravinách väčšie množstvo živín. Viacero receptov na prípravu jedál v tlakovom hrnci môžete nájsť TU v online kuchárke na internete.

hrnce

Ohľadom šetrenia energie sa mnohí prikláňajú k modernejším trendom ako je práve možno staromódny tlakový hrniec a rozhodnú sa pre indukčnú varnú dosku. Tá však vyžaduje špeciálny riad s obsahom železa na dne. Hrnce na indukciu budú preto hneď druhou vecou po varnej doske, ktorú si budete musieť kúpiť. A aj v tomto prípade sa oplatí investovať do kvality. Pomocou indukčnej varnej dosky však nešetríte len planétu, svoj bankový účet či svoj čas, ale aj svoje jedlá. Pomocou funkcie udržiavania teploty zabránite tomu, aby bolo jedlo v čase podávania studené a tak nebudete musieť tak často používať mikrovlnku a vystavovať jedlo tak často škodlivému žiareniu.

Nech už sa rozhodnete akokoľvek, neberte kúpu kuchynského riadu na ľahkú váhu. Stále totiž platí, že menej je niekedy viac a v tomto prípade to platí takmer dvojnásobne.

Text a foto: PR

Tipy do kuchyne pre prípravu zdravých jedál
5/5 Hlasov: 5