Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /data/e/b/eb8d10e1-4d8c-4e9a-8ce2-4004d6d82be0/chudnemzdravo.sk/web/wp-content/plugins/mashsharer/includes/header-meta-tags.php on line 270

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /data/e/b/eb8d10e1-4d8c-4e9a-8ce2-4004d6d82be0/chudnemzdravo.sk/web/wp-content/plugins/mashsharer/includes/header-meta-tags.php on line 270

Warning: getimagesize(https://www.chudnemzdravo.sk/wp-content/uploads/ryby.jpg): failed to open stream: operation failed in /data/e/b/eb8d10e1-4d8c-4e9a-8ce2-4004d6d82be0/chudnemzdravo.sk/web/wp-content/plugins/mashsharer/includes/header-meta-tags.php on line 270

Ryby a omega-3 mastné kyseliny

Dva alebo viac porcií rýb týždenne sú spojené s 30 percentami nižšieho rizika vzniku ischemickej choroby srdca v dlhodobom horizonte, toto ukazujú štúdie.

Ryby
Ryby a omega-3 mastné kyseliny

Rybí najmä „olejové“ druhy, ako je losos a tuniak, obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu triglyceridov v krvi, ktoré môžu prispieť k zrážaniu krvi. Omega-3 mastné kyseliny tiež znižujú krvný tlak mierne a môžu pomôcť zabrániť nepravidelnému srdcovému rytmu.

Žiadny iné ryby neprinášajú viac mastných kyselín omega-3 než u lososa. Ľanový olej, repkový olej a orechy tiež obsahujú omega-3 mastné kyseliny.

Foto: ilustračné (flickr.com)

Ryby a omega-3 mastné kyseliny
5/5 Hlasov: 2