Ryby a omega-3 mastné kyseliny

Dva alebo viac porcií rýb týždenne sú spojené s 30 percentami nižšieho rizika vzniku ischemickej choroby srdca v dlhodobom horizonte, toto ukazujú štúdie.

Ryby
Ryby a omega-3 mastné kyseliny

Rybí najmä „olejové“ druhy, ako je losos a tuniak, obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu triglyceridov v krvi, ktoré môžu prispieť k zrážaniu krvi. Omega-3 mastné kyseliny tiež znižujú krvný tlak mierne a môžu pomôcť zabrániť nepravidelnému srdcovému rytmu.

Žiadny iné ryby neprinášajú viac mastných kyselín omega-3 než u lososa. Ľanový olej, repkový olej a orechy tiež obsahujú omega-3 mastné kyseliny.

Foto: ilustračné (flickr.com)

Ryby a omega-3 mastné kyseliny
5/5 Hlasov: 2